De kracht van eenvoud

05 Oktober 2020

In de wereld om ons heen zien we een toenemende complexiteit. In de gezondheidszorg, in het bedrijfsleven of bij de overheid – overal zijn er voorbeelden waar we verdrinken in de mogelijkheden. Het maken van keuzes wordt daardoor steeds lastiger. Hoe weet je welke keuze de beste is?

 

Hou het simpel

De kracht van eenvoud is naar mijn mening de zaken terugbrengen tot waar het daadwerkelijk om draait. In de gezondheidszorg: goede en kwalitatieve diensten of producten afgestemd op de eisen en wensen van onder andere afnemers, de aanbieders, eventuele geldschieters en de toezichthouder(s).

  .

Minimalist effect in the maximalist market

 

Ingewikkelde materie hanteerbaar maken

Het zoeken naar manieren om dat te realiseren is een onderdeel van mijn werkzaamheden. De kern is dat ingewikkelde materie hanteerbaar moet worden gemaakt. Dat heeft twee primaire doelen, ten eerste om oplossingen te vinden die het leven voor de afnemers van een dienst of product vereenvoudigen. Ten tweede om het kostengunstig en simpel te houden voor de betreffende organisatie.

 

Waar begin je dan?

Geen idee waar te beginnen? Wil je weten hoe ik dat aanpak? Neem dan contact op met me via +31 (0)6 53419580 of jeroen@buildingbettercare.com  

Een goed boek over de kracht van eenvoud is The Laws of Simplicity van John Maeda. Een echte aanrader!

 . 

admin 05 Oktober 2020
Geen reacties
Post comment
  Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.